Бъдещ архитект е най-добрият студент за 2014 г. в категорията „Технически науки“

Проведе се церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината 2014“

111

В Централния военен клуб в столицата се проведе официалната церемония по връчване на националния приз „Студент на годината 2014“. С призива „Дерзайте, учете, имайте ентусиазъм и хъс, защото само ако останат млади и образовани хора в нашата страна, ще можем да градим, строим и надграждаме държавата. Да я направим в такова място за живеене, за  което всички  мечтаем“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се обърна към десетките студенти, ректори и представители на местната и изпълнителна власт, присъстващи на събитието, състояло се на 3 декември.

Министър Павлова награди най-добрия студент в категорията „Технически науки“. „Моята мечта и пожелание към вас“, обърна се тя към младите хора, е когато проектираме българската държава, училища и пътища, искам по тях  да се движат стоки и услуги, които да останат в България. Не искам по тези пътища младите хора на България да напускат страната и да търсят реализация на друго място”, заяви  министър Павлова.

Тази година за най-добър студент в категорията „Технически науки“ бе определена Елица Гешева от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Тя е отлична студентка, обучаваща се в специалност  „Архитектура“. Участва в редица международни и национални конкурси. Спечелила е наградата за най-добър преддипломен проект, с който е избрана за стипендиант на една от най-големите европейки концерни за строителни материали.

Министър Лиляна Павлова връчи на победителката специална статуетка, както и специалната награда на МРРБ – едномесечен стаж в министерството, към Националния експертен съвет. По този начин призьорката ще има възможност  заедно с експертите да участват в одобряването на всички големи и стратегически инфраструктурни обекти, които предстоят през следващите месеци. „Надявам се, че това ще бъде един полезен опит за млад експерт”, допълни Павлова.

„Бивши студенти няма – затова 8 декември остава скъп празник в сърцата на всеки.  Искам да ви пожелая здраве и прекрасни емоции на предстоящите празници“, пожела министър Павлова.

Споделете: