Животът в и около кухнята на фокус в новия каталог на ИКЕА

Нови продуктови предложения, вдъхновение за обзавеждане на дома и находчиви решения за всяко пространство с акцент върху кухнята 

1

Днес, 1 септември, на специална пресконференция за представяне на новия продуктов каталог на компанията, ИКЕА България обяви 10% ръст на продажбите в сравнение с предходната каталожна година, 27% увеличение на посетителите и 13% на клиентите.

Тези разултати отразяват цялостното представяне на компанията на българския пазар, в това число магазин ИКЕА, онлайн магазин и Център за поръчки Варна. Компанията регистрира в трите канала за продажба общо 2,2 милиона посетители и 747 хиляди клиента. А общият оборот е на стойност 78,3 милиона лева.

През 2015 г. ИКЕА България се фокусира върху изграждането на нови канали за продажба. Компанията стартира онлайн магазин през м. април, а първият Център за поръчки отвори врати във Варна на 23 юли.

2

„Ние успяхме да постигнем целта си да улесним достъпа на още повече хора до продуктите за обзавеждане на дома на ИКЕА. През 2015 г. създадохме два нови канала за продажба – реализирахме 9 000 поръчки чрез онлайн магазина и посрещнахме 67 000 клиента в Центъра за поръчки във Варна. Следващата година ще се фокусираме върху отчитане на резултати от направените инвестиции и планиране на следващите ни стъпки за растеж на българския пазар,“ – каза Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.

Животът в и около кухнята

3

Кухнята, някога традиционното място за готвене, днес се превръща в пространство, където се осъществяват множество от домашните дейности. Тук семейството и приятелите се забавляват, тук децата обсъждат училищните проекти, тук хобитата оживяват и именно тук се събираме, за да отбележим значимите моменти в живота.

Както винаги, каталогът е създаден, за да предаде на своите читатели познанията на ИКЕА за обзавеждане на дома, като съдържа ценни съвети как малките идеи могат да улеснят значително ежедневието ни.

“Животът у дома е от голямо значение за нас в ИКЕА. Посвещаваме се на малките мигове, за да покажем как да превърнете времето, прекарано в кухнята, в незабравимо преживяване с близките хора. Новият каталог ИКЕА е фокусиран върху всичко свързано с кухнята – от  зелената градинка с билки на балкона, през готвенето и поднасянето на трапезата, до съхранението на храната за по-дълго време,“ – коментира Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България.

Сладките моменти с ИКЕА каталог

Новият ИКЕА каталог се простира върху 324 страници и е отпечатан в 219 000 000 копия, които са сертифицирани от Forest Stewardship Council. Преведен е на 34 езика и се разпространява в 49 страни. За първи път ИКЕА каталогът ще бъде наличен в Мароко и Южна Корея.

Печатната версия има и своето дигитално продължение. Приложението IKEA Catalogue „съживява“ всички вдъхновения. Чрез опцията добавена реалност (augmented reality) можете да видите как 400 продукта ще изглеждат в дома ви и дори да направите виртуална разходка из две обзаведени стаи чрез опцията „Разходка в стаята“ (“Walk in the room”). Апликацията също така съдържа  50 видеа, галерии със снимки и 360о изгледи.

Ексклузивното видео с „тайни от кухнята“ от създаването на ИКЕА каталог 2016 можете да видите ТУК!

Новият ИКЕА каталог може да бъде разгледан онлайн на страницата – http://www.ikea.bg/katalog-ikea/. 

За ИКЕА

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижи за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 373 магазина в над 47 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява пет магазина на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.

Споделете: