Осъществява се засилен контрол и масови проверки на сектора за стъклопакети и дограми

СБВПФ издаде специална брошура за задължителните елементи, които да се имат предвид при избора на дограма 

 2

Във връзка със засилените проверки на стъклопакети и дограми, които Държавната агенция за метрологичен и технически контрол (ДАМТН) стартира на територията на цялата страна и по повод резултатите от първия ден на проверката, сдружение “Български врати, прозорци и фасади” (СБВПФ) приветства навременните мерки, изразявайки своята готовност за сътрудничество и предоставяне на експертна помощ в процеса на регулиране в сектора.

“Затова сдружение “Български врати, прозорци и фасади” предлага правна и експертна помощ на членовете си с цел ускоряване на този процес. Управителният съвет и служителите в офисите ни са готови да направят проучване по всеки възникнал делови въпрос и да предприемат съответните законосъобразни действия, за да защитят интересите на предприятията, обединени в сдружението” – сподели председателят на БВПФ Христо Щерев.

1

“В същото време се обръщаме и към потребителите – специално за тях сме събрали в брошура всички задължителни елементи, за които трябва да внимават, когато избират дограма”, допълва Щерев и предупреждава, че това важи с пълна сила и за масовото саниране по националната програма.

…………………….

Още за БВПФ:

Сдружение “Български врати, прозорци и фасади” (СБВПФ) е създадено през 2004 г. и обединява български и чуждестранни фирми производители, търговци и вносители на врати, прозорци, заключващи системи, обков, профили, стъклопакети, уплътнители и машини за производство.

БВПФ защитава интересите на фирмите в страната, води активен диалог с държавните институции и ведомства в защита на законните права на своите членове, проучва и подпомага решаването на казуси, свързани с правните, икономически, финансови, екологични, митнически и други аспекти от дейността на фирмите от бранша.

Бизнес сдружението организира семинари и конференции, които, освен че подпомагат професионалното развитие на специалистите от гилдията, са отлична възможност за установяване на делови отношения със сродни международни организации и търговски партньори.

Сдружението има за цел да предоставя на фирмите от бранша информация за последните тенденции в дизайна на продуктите, новите материали, технологии и оборудване, за новите тенденции на пазара, за проектни решения. Членовете на сдружението подписват кодекс на лоялност.

Споделете: