Атрактивно маунинбайк шоу през уикенда в Sofia Ring Mall

Събитието ще се проведе на 12 и 13 септември

Sofia Ring Mall ще бъде домакин на атрактивно маунинбайк шоу на 12 и 13 септември

На атрактивно двудневно маунтинбайк шоу ще могат да се насладят този уикенд посетителите на най-новия търговски и развлекателен център в столицата – Sofia Ring Mall.

На 12 и 13 септември молът и списанието за екстремни спортове „360˚“ организират изложение, в което ще вземат участие повече от 10 компании – производители и вносители на велосипеди за планинско колоездене и аксесоари към тях. Изложението ще бъде разположено в близост до входа на Sofia Ring Mall откъм магазин ИКЕА, а на оригиналния pumptrack терен, намиращ се непосредствено до търговския център, посетителите ще имат възможност да гледат и да участват в екстремни състезания.

На трасето състезатели по планинско колоездене от най-големите клубове у нас ще демонстрират уменията си в този спорт. Зрителите на шоуто ще могат не само да гледат сложните фрийстайл каскади и да чуят ценните съвети на професионалистите, но ще имат възможност и сами да се включат в игри, специално подготвени от организаторите за тях.

В играта „Beat the Pro“  желаещите да участват трябва да подобрят време, постигнато на pumptrack терен от трикратния вице-шампион на България и водач в дисциплината в планинското колоездене спускане-down hill – Стивиан Гатев. За тази цел участниците ще бъдат консултирани от самия Стиви и от изявени атлети. Играта „Fastest Bike Family“ пък е предназначена за цели семейства, които проявят желание и смелост да изпробват pumptrack маршрута. Участниците ще получат съвети от професионалисти в маунтинбайкинга, след което ще бъде засечено общото време на всяко семейство.

Квалификациите и за двете игри ще започнат в събота (12 септември) от 16:30 часа, а в неделя (13 септември) ще се проведат финалите и награждаването. От 14:00 до 16:30 часа ще премерят сили финалистите в състезанието „Bike Family“, а от 17:00 до 19:30 часа ще се състезават и ще бъдат наградени най-добрите в играта „Beat the Pro“. Sofia Ring Mall и списание „360˚“ канят всички малки и големи почитатели на планинското колоездене да се включат в игрите и да почувстват сами тръпката на екстремното.

На изложението на специалните велосипеди, което ще може да се види от 15:30 часа на 12 септември до 21:00 часа на 13 септември, любителите на маунтинбайкинга ще имат възможност да тестват едни от най-новите модели на специалните за този спорт велосипеди. Иновации, технологии и модели като типа fat bikes, електрически планински велосипеди, българската иновация, радваща се на огромен успех – HalfBike, модерните градски колела FiXI, новите тенденции при 29 и 27,5-инчовите колела и много други ще бъдат представени на събитието.

Най-новите модели на изложените байкове ще могат да бъдат изпробвани на специалния pumptrack терен на Sofia Ring Mall. Той е създаден от професионалисти в тази област, тестван и одобрен от български шампиони по планинско колоездене.

Теренът може да се използва напълно безплатно от феновете на екстремните преживявания и е конструиран и изграден така, че да бъде подходящ както за професионалисти, така и за любители в този спорт.

Споделете: