Предстои второто издание на VARNA SPAGHETTI TOWER

Варненският свободен университет организира за втори пореден път национално състезание за креативни умения

1

За втора поредна година Варненският свободен университет ще бъде домакин на Националното състезание за креативни умения Varna Spaghetti Tоwer. То е организирано по идея на катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ към Архитектурния факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тази година състезанието е част от проявите, посветени на 20-годишнината на специалност „Строителство на сгради и съоръжения“.

2

Форумът ще събере ученици от 10 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от цялата страна и студенти на Варненския свободен университет  и отново ще провокира креативното им мислене в проектиране и изграждане на кули от спагети.

В съпътстващата програма на състезанието са включени поредица от лекции, свързани с конструирането, съпротивлението при различните видове материали и устойчивото строителство в дигитална среда.

Второто издание на националното състезание за креативни умения  Varna Spaghetti Tоwer ще бъде официално открито на 19 юни (петък) 2015 г. от 10:15 ч. в зала 404 на университета.

Изградените кули ще бъдат оценени от жури с участието на главния архитект на Община Врана арх. Виктор Бузев, инж. Христо Димитров – председател на Камарата на строителите във Варна, инж. Румен Иванов – председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) Врана, инж. Светлана  Николчева – председател на секция „Строителни конструкции“ към КИИП – Варна, г-н Георги Сотиров – кореспондент на основния медиен партньор на събитието вестник „Строител“, както и представители на Архитектурния факултет и фирмите партньори.

Споделете: