„Оргахим” АД се разделя на три компании

„Русе Кемикълс” АД и „Оргахим Резинс” АД  са новосъздадените  дружества

 

Оргахим АД се разделя на 3 компании„Оргахим“ АД официално оповести приетото решение за разделянето на компанията на три части, като основните производствени сегменти се поемат от отделни дружества. Това съобщиха от пресцентъра на компанията.

Предложението на Управителния съвет за преструктуриране на „Оргахим“ АД е подкрепено с гласовете на акционерите на провелото се извънредно Общо събрание на дружеството на 16 август 2013. Предстои разделяне на активите и пасивите между трите фирми, за което е изготвен подробен план.

От дружеството обявяват, че производството и дистрибуцията на анхидриди и пластификатори са прехвърлени на „Русе Кемикълс” АД, смолите и лепилата към „Оргахим Резинс” АД, а производството на бои и лакове се запазва в „Оргахим“ АД. При разделението тримата акционери „Уайтбийм холдингс  Лимитид”, „Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитед” и „Ес Си Поликолор С.А” ще запазят пропорционални дялове в горепосочените три нови компании.

„Основна цел на двете новоучредени акционерни дружества е да спомогнат за подобряване управлението на активите и оптимизиране на корпоративната структура на компанията.“ – обясни Мариус Вакароиу, изпълнителен директор на „Оргахим“ АД.

 

 

 

 

Споделете: