Българската столица представи своя маршрут в Pocket Guide на най-голямата туристическа борса в света

София показва общо 25 от своите забележителности чрез текст, снимки и интерактивна карта


София показва общо 25 от своите забележителности чрез текст, снимки и интерактивна картаПо време на участието си на най-голямата туристическа борса в света – международното изложение ITB Берлин 2014, което се проведе в периода  от 5 до 9 март, София направи осем презентации на първото си представяне в мобилна туристическа платформа – Pocket Guide, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Приложението бе представено пред стотици гости на изложението, професионалисти, изложители, журналисти и медии.

Мобилното приложение е GPS-базирано и в него София показва общо 25 от своите забележителности чрез текст, снимки и интерактивна карта. Основен партньор на Pocket Guide за Европа е Дойче телеком.

Приложението може да се използва и като аудио гайд, което увеличава въздействието на видяното на екрана и улеснява потребителите. На щанда на София на изложението презентациите на маршрута се реализираха от екипа на Столична община и представител на Pocket Guide и привлякоха много публика и желаещи да ползват приложението.

В българската столица сърфираха също журналисти от BBC, представители на Deutsche Convention Bureau и др. София планира да направи този маршрут достъпен в няколко езикови версии, освен английската, както и да го разшири и обогати.

Споделете: