Баумит засилва ангажимента си в Украйна – въпреки кризата и всички рискове

Компанията инвестира в инсталация за производство на пастообразни мазилки към завода за сухи строителни смеси до Киев

Заводът на Баумит за сухи строитени смеси в Украйна се разширява с инсталация за пастообразни продукти - инвестиция от 3 млн. евро.

Въпреки всички рискове, Баумит запазва фокуса на своите действия върху Източна Европа и продължава да инвестира в Украйна. Пуснатият в експлоатация през 2012 г., намиращ се на 25 км от столицата Киев завод за сухи строителни смеси, бе разширен с производство на пастообразни продукти.

Магистър Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ изтъкна ангажимента на Баумит в Украйна: „Въпреки че в изминалите месеци много фирми се отдръпнаха, ние оставаме верни на Източна Европа и продължаваме да инвестираме. Ние сме семейна фирма и мислим за поколенията, а не да преследваме краткосрочни печалби. Имаме и социална отговорност към 60-те сътрудници на фирмата в Украйна.“

Принадлежащата на Шмид Индустри Холдинг Баумит Украйна инвестира 3 млн. евро в изграждането на модерен завод за пастообразни мазилки, който е с капацитет 9 000 тона. От август на място ще се произвежда широка палитра от декоративни мазилки на силикатна, силиконова, акрилатна и мозаична основа, както и иновативните самопочистващи се НанопорТоп и моделиращите се КреативТоп във всички цветове от каталога Баумит LIfe.

„Инвестицията в завод за пастообразни продукти ни прави независими от атаките на „Черния списък“, защото досега трябваше да внасяме пастообразни продукти от Австрия.“, коментира Роберт Шмид актуалните съобщения.

Баумит навлезе през 2004 г. на 46-милионния пазар на Украйна като водеща фирма в предлагането на топлоизолационни системи. Конфликтът с Русия дойде в много неподходящ момент през 2012 г., точно когато влизаше в експлоатация заводът за сухи строителни смеси близо до Киев – голяма крачка, която трябваше да осигури самостоятелността на фирмата.

„Преди кризата строителният бранш се развиваше добре. Сега сделките се ограничават на първо място в областта на столицата Киев и в западната част на страната. Благодарение на високия си потенциал, Украйна се причислява и в бъдеще към стратегическите пазари на нашия концерн. Развитието в момента живее с надеждата, че напрежението скоро ще стихне.“, сподели Роберт Шмид.

…………………………………………………………………………..

Концернът за строителни материали зад Баумит Украйна

Баумит Украйна OOO  е 100% дъщерна фирма на Баумит Бетайлигунген ГмбХ, която е собственост на Шмид Индусти Холдинг. Австрийският семеен концерн Шмид Индустри Холдинг достигна през 2014 г. с 4 800 сътрудници оборот от 1,34 милиарда евро. Към най-оборотните стоки на концерна днес принадлежат вар, цимент, фасадни системи, мазилки и замазки, продукти на строителната химия, както и топлоизолационни плочи.

Шмид Индустри Холдинг обединява 90 предприятия с повече от 100 седалища в 22 страни. Най-известните от тях са Баумит Бетайлигунген ГмбХ, Аустротерм, Мурексин, Лоренчич и Волф Пластикс.

Споделете: