Български тим зае второ място в международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy

Отборът на Професионалната гимназия по строителство и архитектура – гр. Пазарджик спечели наградата в конкуренция с още 12 отбора от цяла Европа

Knauf Junior Trophy 2015.

Преди броени дни, на 10 юни в зала Арена Армеец – гр.София, се проведе 10-тото юбилейно издание на международното състезание по сухо строителство за младежи от 16 до 21 г. Knauf Junior Trophy 2015.

Събитието бе открито от г-н Чавдар Здравков – държавен експерт професионално образование към Министерството на образованието и науката и г-жа Теодора Христова – ръководител Маркетинг и Продажби на Кнауф България ЕООД.

Българският отбор на Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик в състав Десислав Трампов и Николай Ланджев

Българският отбор на Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик в състав Десислав Трампов и Николай Ланджев, зае почетното второ място сред тринадесетте отбора от цяла Европа.

„Прецизно направен модел с най-точно оразмеряване и отлична теоретична подготовка“, такъв беше коментарът на членове от журито за екипа от България с преподавател Петьо Вълков и треньор Георги Минев – инструктор сухо строителство в  Кнауф България ЕООД.

Първо място спечелиха отборите от Австрия и Литва с равен брой точки

Първо място спечелиха отборите от Австрия и Литва с равен брой точки.

отборът на Чехия е на трето място

Третото място зае отборът на Чехия.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура.

През 2008 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008. Днешните успехи са благодарение не само на усилията на педагогическите колективи на училищата да усвояват съвременните строителни технологии, а и на добрата им съвместна работа с фирма Кнауф България.

Още за продуктите на компанията ТУК!

 

Споделете: