А вчера хладилникът казал на телевизора…

Домашните електроуредите вече могат да си общуват с помощта на  Samsung!

Домашните електроуредите вече могат да си общуват с помощта на  Samsung!   Ако идеята хладилникът да си комуникира с хладилника все още ви звучи твърде невероятно, не бързайте да се усмихвате пренебрежително, защото това съвсем не е сцена от фантастичен филм!

Реалността вече е такава, защото Samsung Electronics направи първата стъпка към свързване на всекидневната стая с „интернет на нещата”, като представи новия си Smart TV SDK, който предоставя основна интеграция на умни устройства с телевизионното изживяване.

Смарт уредите в дома – като пералнята, климатика или хладилника, вече могат да обменят информация и да комуникират с телевизора.

Концепцията „интернет на нещата” (Internet of Things) е една от десетте технологични тенденции, способни да променят света. Технологията се използва и за т.нар. автоматизация на дома, чрез която ежедневно употребявани вещи като телефона, автомобила, домакинските уреди се свързват безжично помежду си към интернет и обменят данни и информация.

Чрез новия Smart TV SDK собствениците на моделите телевизори Samsung Smart TV от 2013г. и 2014г., които също притежават и свързани уреди на компанията, ще могат да получават актуални съобщения от хладилника, пералнята или климатика директно на телевизионния си екран, включително и информация дали прането е готово или дали някой е отворил хладилника. Освен това моделът SDK прави възможно основното взаимодействие между телевизора и свързаните уреди. Например ще можете да регулирате климатика, без да се налага да ставате от дивана, докато гледат някой особено завладяващ филм.

Комуникацията между пералнята и телевизора може би е най-често споменавания пример за свързания дом. До този момент обаче сме видели много малко действителна реализация.

Ясно е, че с тази иновация Samsung прави едва първи стъпки в тази посока. Свързаният дом е нещо повече от тези три уреда. Основен кандидат за тази бъдеща интеграция е осветлението. Следващата стъпка е платформата да започне да взаимодейства и с уреди, произведени от различни компании.

Още информация на: www.samsung.com

Споделете: