Нова иновативна услуга при покупката на жилище от УниКредит Булбанк

„От идеята до ключа“ е новата кампания на банката

1

Новата кампания за жилищни кредити „От идеята до ключа“ на УниКредит Булбанк предлага атрактивна оферта за финансиране и ценни съвети за покупката на жилище.

„Едно от основните предизвикателства пред хората, решили да се сдобият със собствено жилище,  е липсата на информация – какви документи са нужни, за какво да се внимава при избора на жилището, как се сменят партиди за комунални услуги и т.н. Всичко това са формалности, които бързо могат да вгорчат иначе вълнуващия момент на сдобиването с нов дом “, коментира Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Затова екип от специалисти на УниКредит Булбанк е изготвил първия специален Наръчник „Моят нов дом“ с полезни съвети и напътствия от идеята за закупуване на жилище до нанасянето в новия дом.

„Иновациите в банкирането не са само новите технологии. В действителност иновация е всяко нововъведение в обслужването, което пести време, усилия или средства на клиентите. Това е нашият фокус с Наръчника „Моят нов дом“. Целта ни е по достъпен начин да помогнем на повече хора да са по-запознати с процедурите при закупуване на жилище и какво предстои след това. Разбира се, през цялото време, експертите на банката ще сътрудничат на клиента“, коментира Цветанка Минчева.

Наръчникът включва информация за документите, които трябва да се набавят при покупка на имот, както и тези, необходими при кандидатстване за жилищен кредит, указания за сроковете за издаването им и институциите, които ни ги предоставят.

Експертите са се погрижили да насочат бъдещите собственици на имоти към всички детайли, за които да внимават при избора на жилище – от локацията, размера и вида строителство до необходимостта от ремонт. Това ще даде възможност на купувачите да си направят точна сметка за разходите. Нормативните процедури не свършват само с покупката на жилище; след като се нанесем в него трябва да помислим за уреждане на още формалности: сменяне на партидите за комунални услуги, подаване на данъчна декларация за имота, промяна на постоянния адрес и ред други неща, за които наръчникът на УниКредит Булбанк подсеща.

В наръчника се предоставя и информация за съпътстващи жилищния кредит услуги и продукти.

УниКредит Булбанк предлага безплатно издаване на Ипотечен сертификат. Желаещите могат да го получат във всеки филиал на банката без допълнителни документи, единствено на база декларирани от тях данни. Сертификатът е с валидност 6 месеца и не създава ангажимент за отпускане на кредит, а има характер на предварителна информация за това на какво финансиране може да разчита клиентът при избор на жилище и при заявените от него размер на доходи и задължения.

Често хората не разполагат със собствени средства за покриване на разходите по сделката, затова УниКредит Булбанк предоставя възможност за допълнително финансиране към ипотечния кредит под формата на потребителски кредит до 10 000 лв.

Ипотечните кредити на УниКредит Булбанк са с по-ниска лихва при превод на заплата по сметка в банката.  УниКредит Булбанк предлага юридическа консултация за имота, който ще е обезпечение по кредита, а таксата за определяне степента на кредитния риск е еднократна в размер на 0.3% от общия размер на кредита. Ако клиентът не бъде одобрен за жилищен кредит, той не дължи тази  такса.

Новост е, че клиентите, изтеглили жилищен кредит в периода на кампанията, получават право на еднократно безплатно предоговаряне на ценовите условия по кредита по време на срока му.  Предсрочното погасяване на кредита след първата година от срока му също е без такса.

Наръчникът „Моят нов дом“ вече е достъпен на сайта на банката.

Споделете: