Надпреварата приключи, лятото избра: най-красивата фасада е в гр. Гоце Делчев!

С горещи страсти приключи и етап „Лято“ на конкурса „Фасада на годината 2015“ на Баумит

Сезон лято на конкурса "Фасада на годината 2015"

С горещи страсти и след тримесечно онлайн гласуване (тук), девет слънчеви фасади не само събираха тен, но и вашата подкрепа под формата на заветното “like”.

И както във всяко състезание, макар и всички участници да са достойни, все пак на стълбичката на победителите се качват най-, най-добрите – в нашия случай, 3 фасади се устремиха към Големия финал догодина в следния ред:

Първо място

При слънчево време в гр. Гоце Делчев – 33 градуса на въздуха, 1 м/сек на вятъра и със 198 горещи гласа на публиката победител стана Обект 7 – еднофамилна жилищна сграда с бронзов тен на ул. Първи май 11.

Обект 7 - еднофамилна жилищна сграда в гр. Гоце Делчев

Инвеститор на обекта е г-жа Красимира Калчева, а изпълнител и заявител в конкурса е г-н Суат Мехрем, чиято група е използвала материалите: Баумит Топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп.

Честито на победителя!

На второ място в класирането, при същите климатични условия, но с лек полъх на вятъра и със 77 гласа на публиката е Обект 6 – кокетната еднофамилна жилищна сграда в гр. Севлиево, ул. Ген. Столетов 17.

Обект 6 - еднофамилна жилищна сграда в гр. Севлиево

Проектант е фирма Ареа – БГ EOOД с управител арх. Светлозар Стефанов. Изпълнителят, фирма Гипсотехника EOOД, дългогодишен партньор на Баумит е използвал материалите: Баумит Система опънСтар с крайно покритие самопочистващата се със силите на природата и с активен фотакат ефект мазилка НанопорТоп.

Честито и на номер 2!

На трето място при 33 градуса, с едва 2 % възможност за валежи и 22 гласа на публиката застана Обект 4 –триетажна жилищна сграда с шоколадов загар, в дунавския град Видин, ул. Вела Пеева 15. Заявител в конкурса е инвеститорът – г-жа Хризантема Младенова.

Обект 4 - триетажна жилищна сграда в гр. Видин

Проектът е дело на арх. Ценка Димова, която се е доверила на изпълнението на групата на г-н Боян Георгиев. Използваните материали в обекта са Баумит Система Про, отново съчетана с иновацията на Баумит – мазилката, самопочистваща се благодарение на своя фотокат-ефект, НанопорТоп.

Честито на победителите! Баумит благодари на всички фасади и на всички гласували, които се включиха и в този сезон!

Трите победителки ще участват на финалния кръг в конкурса през март 2016 г., а нищо чудно да бъдат и класирани за участие във втория международен финал на Баумит фасади в Европа – Baumit Life Challenge, който ще се състои през април 2016 г. във Виена.

От днес, 1 септември, започва етап Есен в конкурса „Фасада на годината“, а някои от вас, гласували в Лято, ще спечелят награда от сезонната томбола на Баумит!

 

Споделете: