Нови технологии в санирането на високи сгради демонстрираха съвместно „Баумит“ и „Киров“

Само за няколко минути – 45 м височина!

11

Само за няколко минути на 45 метра височина – това е времето, за което може да издигнете материали, инструменти и майстори, за саниране на фасада на 13-етажен жилищен блок, като този в Благоевград – общината, която с най-бързи темпове участва в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

12

На 12.09. 2015 г. беше демонстрирана иновационна технология за саниране на високи жилищни сгради на блок, намиращ се на ул. „Братя Иванови“ № 1 в гр. Благоевград.

Фирмите „Киров“ АД и „Баумит България“ ЕООД съчетаха ноу-хау, за да постигнат безкомпромисно, високотехнологично и скоростно изпълнение на саниране на високоетажен жилищен блок.

13

С подемните платформи, доставени от Киров, бяха издигнати материалите на Баумит за саниране на фасадата на блока. Всичките осем на брой подемни платформи на Electroelsa бяха монтирани около фасадата на блока само за 4 дни. Те са отличен заместител на традиционните фасадни скелета.

14Работните платформи позволяват оптимизиране и планиране на времето за работа и на разходите за фасадни инсталации, предоставяйки максимално кратко време за монтаж и демонтаж, голям капацитет на натоварване до 3500кг, най-ниска цена на покрита площ, възможност за независимо захранване, скорост на повдигане и сваляне 10.6м/мин, адаптиране на платформата по неравностите на фасадата, възможност за дължина на платформата от 6 до 28 метра и височина до 150 метра.  Платформите имат CE сертификат и са напълно безопасни.

16

Технологията на полагане бе съгласувана със специалистите от Баумит. На обекта в Благоевград се изпълнява Баумит Топлоизолационна система Про, предлагаща професионален, икономичен, но безкомпромисен вариант за изолиране на многоетажни многофамилни жилищни сгради. Баумит Система Про позволява покриване на всички строителни нормативи и изисквания.

15

Особено щастлив от новата технология е строителят – фирма ПСГ АД, чиито специалисти със задоволство отбелязват както високата производителност при полагането на топлоизолационната система, така и улеснения транспорт на материалите.

Висококачествената платформа, за разлика от други досега използвани в строителството, позволява с нея да се покрие цялата височина на сградата, да се осигури стабилност на работниците при работа и особено при полагането на крайното покритие – Баумит Силикатна мазилка, където се изисква да се работи без прекъсване по цялата фасада.

Видеоклип за санирането по иновационната технология можете да видите ТУК!

 

Споделете: