На 25 април ще стане ясно кои са най-добрите млади строители в България!

 8 отбора ще се надпреварват в национално състезание, което се провежда с подкрепата на Ксела България

С подкрепата на   YTONG

На 25 април в гр. Пловдив най-добрите млади строители от цялата страна ще премерят сили, знания и умения в зидането, шпакловането, боядисването и още редица дисциплини. Всички те ще се борят за приза „Най-добър млад строител”, който е част от Националното състезание по професионално направление „Строителство”.

В големия финал на надпреварата ще участват осем отбора по два участника – момчета и момичета, от цялата страна в Панаирната палата №3 в Града на тепетата. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, а основен партньор на конкурса е компанията Ксела България. Състезанието се провежда под егидата на Камарата на строителите в България.

Целта на състезанието, което премина през два кръга в цялата страна преди финалната си фаза, е да помогне на участниците да приложат на практика знанията си, придобити в професионалните гимназии, да натрупат опит, както и да покажат, че владеят основни за строителството принципи като трудова дисциплина и етика, комуникативност и работа в екип. Учебните заведения, които са решили да се включат получават възможност да мотивират възпитаниците си и да им осигурят изключителна извънкласна дейност.

Самата надпревара е в четири дисциплини, които са разделени на няколко части. Освен задължителната теоретична част, участниците ще трябва да демонстрират и практически умения в различни аспекти на строителството. В рамките на няколко часа гимназистите ще работят с висококачествени продукти, а задачите им ще включват зидане с блокчета клетъчен бетон YTONG, , работа с гипсокартон, боядисване и нанасяне на мазилка, облицовка с фаянсови плочки и др. Системата за оценяване е точкова, а съдии ще са някои от най-добрите професионалисти в бранша.

Заелите първите места ще получат и много материални награди, но за организаторите най-важното за бъдещите строители ще са опитът, контактите и самото преживяване.

КСЕЛА от години подкрепя професионалното образование в страната като редовно организира семинари и демонстрации в професионалните гимназии.

Повече информация за програмата можете да намерите на www.ytong.bg

 

Споделете: