Конкурсът „Керамичната къща“ на Винербергер предизвиква интереса на все повече бъдещи архитекти

Срокът за предаване на проекти е 28 ноември!

WB-1

На големия български празник Димитровден, почитан и като професионален  празник на строителите, компанията Винербергер проведе традиционната въвеждаща лекция за керамичните продукти на фирмата и тяхното приложение, която е неразделна част от процеса по провеждане на конкурса „Керамичната къща“.

Конкурсът се провежда с любезното съдействие на Катедра Технология на архитектурата, Архитектурен факултет към УАСГ. Тази година лекцията беше посетена от повече от 50 студента от втори курс.

WB-3

Инж. Петър Петров – Мениджър продукти и продажби във Винербергер ЕООД запозна студентите със спецификата на отделните решения за изграждане на керамични стени и подови конструкции (хурди) Porotherm и фасадни системи от клинкерни тухли Terca.

WB-2

Подробното представяне на характеристиките и приложението на керамичните елементи има за цел да подпомогне процеса по овладяването на учебния материал постигането на индивидуални и съобразени архитектурни решения.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и набира все по-голяма популярност сред студентите на УАСГ.

До 28.11.2015 г. заявилите участие студенти трябва да представят по един собствен проект със скелетна конструктивна система или с носещи стени, изработен през зимния семестър на учебната година 2015/2016 г. по темата, обявена в заданията на Катедра Технология на архитектурата.

До оценяване ще се допуснат проектите, в които е използван поне един материал или изделие, предлагано от Винербергер за изграждане на подови конструкции и/или ограждащи стени.

Проектите ще се изработват под ръководството на Катедра Технология на архитектурата.

До средата на м. декември ще бъдат обявени и наградени победителите на специална церемония.

Още информация за продуктите на Винербергер  ТУК!

Споделете: