Санират втори блок по Националната програма с топлоизолационна система „Теразид“ и мазилка „Силикат“

Обектът се намира в ж.к. Запад на гр. Благоевград

1

Санирането на вторият блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще бъде извършено отново с топлоизолационна система на „Теразид“. Жилищната сграда се намира също в гр. Благоевград, ж.к. „Запад“, а ремонтните дейности се изпълняват от ССИК ЕООД.

Приблизително 5300 кв.м фасада ще бъдат топлоизолирани с EPS с плътност 15-18 кг/м3 и завършени със силикатна мазилка „Силикат“.

В неделя, 23.08.2015 г., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза лентата на първия блок, който получи 100% безвъзмездна помощ за саниране.

22

Съгласно енергийния одит панелният блок бе саниран с EPS с плътност 15-18 кг/м3, армирана шпакловка за топлоизолационни плоскости и фасадна силикатна мазилка „Силикат“. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Изоглас 2005“ ЕООД.

21

„Блок 36 в Благоевград е емблема на програмата, променяща облика на градовете ни. Над 1500 сгради от страната са подали заявка, от януари следващата година ще стартира и вторият етап на програмата, по която ще се санират и тухлените сгради“, съобщи министър Павлова.

Топлоизолационните системи на „Теразид“ са предпочитани при строежа и санирането на много жилищни и обществени сгради заради отличното си качество, отговарящо на европейските изисквания по ETAG 004.

За единствените засега два блока, които бяха санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ през миналата 2014 г., също бяха избрани топлоизолационните системи с марка „Теразид“.

Съгласно предписанията от заснемането и енергийния одит определените топлоизолационни материали за тях бяха EPS с дебелина съответно 5 см за бл. 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и 8 см за бл. 10 в кв. „Изток“, ул. Чарлз Дарвин 3. И двете сгради бяха завършени с полимерна фасадна мазилка „Декорит“.

Споделете: