„Теразид“ представя вечните символи на България в новата си кампания

Постиженията в сферата на науката и технологиите на талантливи сънародници вдъхновяват инициативата на българския производител

Нова кампания на Теразид

Знаете ли, че 6-степенната скоростна кутия е дело на българин? Или че електронният часовник, сърдечният монитор и телефонният секретар са създадени от наши сънародници?

Това са само малка част от постиженията в сферата на науката и технологиите на талантливи българи, които компанията „Теразид“ – водещ български производител на лепила и мазилки, ще ни припомни чрез новата си информационна кампания под мотото „Вечните български символи“.

3-terazid

 

Чрез кампанията „Теразид“ ще популяризира великите постижения на наши сънародници, красотите на България и значими исторически събития. Първото издание от кампанията вече е факт. Стотици строителни фирми, архитектурни бюра и инвеститорски компании вече получиха своите календари, посветени на българските открития, които промениха света.

За всички любознателни информацията ще бъде качена и на интернет сайта на компанията www.terazid.com .

2-terazid

Кампанията „Вечните български символи“ е втората подобна инициатива на „Теразид“. През изминалите 8 години българският производител беше насочил усилията си към разкриване на интересни факти и неподозирани тайни от българското културно наследство.

1-terazid

Всяка година страниците на корпоративния календар на „Теразид“ разказваха за античните мозайки по българските земи, изящните възрожденски дърворезби, пъстрите народни носии, тънкостите на занаятите, очарованието на българската природа, великите театрални постановки и актьори, впечатляващата архитектура и традиционните български обичаи.

Календарът за 2007 година, посветен на античните мозайки, получи специалната награда за цялостен корпоративен дизайн на Шестия национален конкурс за фирмен календар в рамките на Международното изложение за печатни комуникации „Принтком“. А темата предизвика интереса на българската редакция на National Geographic, което й посвети водещата статия в януарския си брой за 2008 г.

Споделете: