Цената на успеха: упорита работа + запазване на личностните ценности!

Отворена лекция на Атанас Буглов – управител на Винербергер ЕООД и Тондах Булгария ЕООД

Лидерите, които строят: Атанас Буглов

Вчера, 14.04.2016 г. в зала 250 на УАСГ се проведе отворена лекция на тема: „Цената на успеха“. Това бе последната лекция от цикъла „Лидерите, които строят“, организирано от Хобеликс ООД.

Лекторът Атанас Буглов – управител на Винербергер ЕООД и Тондах България ЕООД говори пред студенти и професионалисти в сферата на строителството и архитектурата. В напълно неформален и нестандартен формат представители на топ мениджмънта на водещи компании в строителния бранш имат възможността да споделят своя опит от първо лице като по този начин дадат възможност на бъдещите професионалисти и партньори на бизнеса да се докоснат една идея по-близо до реалностите на сектора.

Отворена лекция

В разчупената обстановка на приятелски разговор г-н Буглов разказа накратко злободневни, но и крайно поучителни ситуации от професионалния си живот в процеса на кариерното му израстване.

От позицията на преминал през множество перипетии и трудности, управителят на концерна Винербергер сподели интригуващи и лични ситуации, чрез които е получил големите си уроци в живота и кариерата. Призна съвсем свойски, че работохолизмът съвсем не е най-правилният начин за постигане на успеха, но това е неговият начин за успех.

За него страстта и истински дълбоката мотивация да работиш за и с хората от един екип, отговорността към всичко и всички, са онези задължителни фактори, които водят към успеха. Донякъде със съжаление сподели, че все още не е намерил златната формула как да направи 24-часовото денонощие поне с още 10-12 часа по-продължително, така че след 16-17 часов работен ден да разполага с още поне толкова за семейството си и близките си.

1

В хода на разказите студентите се включиха с въпроси относно продуктите на компанията и тяхното използване в строителството. Разпитаха за възможностите за професионалното развитие на дипломанти и стажанти при търсенето на първата работа по специалността.

Постепенно лекцията се превърна в напълно открит приятелски разговор, в който г-н Буглов сподели положителния си опит от времето, когато той е получил възможността за започване на първата си работа и обясни, че той също на свой ред би дал подобен шанс с разбирането, че опита се натрупва в реални ситуации.

Изтъкна, че в подобни ситуации доверието е най-ценното притежание на един служител и всички трябва да се стремим да оправдаваме гласуваното ни доверие във всеки един момент.

2

В заключение Атанас Буглов се обърна към студентите с наистина прочувствените думи: „Всеки един от нас има някакъв набор от някакви ценности, идеали и възприятия за живота. Ако искате да сте успешни, каквото и да правите, в която и да е фирма, с които и да е хора, постарайте се да не губите тези ваши лични ценности.

Вероятно голяма част от тях ще се модифицират, но една част от тях ще останат завинаги и това ще е онази основа, на която ще стъпите и ако вие след 20 години професионален стаж спрете и погледнете назад, и си кажете, че за това време сте успели, но и сте запазили своите ценности, тогава това ще бъде истинският успех за вас. И това ви го пожелавам много чистосърдечно.“

Споделете: