Еднофамилна къща в гр. Благоевград грабна титлата за най-красива лятна фасада!

С  драматични обрати и горещи емоции приключи летният етап в конкурса на Баумит „Фасада на годината 2014“ 

Сезон лято на конкурса "Фасада на годината 2014" приключи!

Лятото никога не е едно и също – всяка година то ни поднася поредната доза изненади, било то  за наша радост или пък не съвсем?!  Но независимо от тайните му замисли, винаги сме наясно, че емоциите, които ни дарява, ще са с най-висока степен по скалата за градусите на настроението, нали!

Ето, за да бъде поне малко последователно в капризите, които прояви през настоящата година, лятото ни спретна и почти драматичен финал в конкурса „Фасада на годината“! Дали му беше трудно да реши коя фасада заслужава най-много титлата за най-прекрасна, можем само да гадаем, но на практика само за дни резултатите от гласуването се промениха няколко пъти, извеждайки една фасада пред друга, последна пред първа…

Подобен оспорван и неочакван финал не е имало от няколко сезона насам, споделят от Баумит – организатор на конкурса „Фасада на годината” с етапи – пролет, лято, есен и зима.

Гласуващите онлайн 675 ценители бяха изправени пред същата дилема – коя да бъде фасадата, коронясана с титлата „Най” за лято 2014, защото всичките 14  в лятната колекция бяха наистина силни и достойни играчи в оспорваната надпревара!

Но всяко състезание има своя финал – на 31.08 в 12 часа, точно като в приказката, ударите на часовника сложиха край на надпреварата, за да станат ясни кои са победителката и двете й подгласнички.

I място

Със 165 гласа на публиката на първо място застана прекрасната еднофамилна жилищна къща от гр. Благоевград, м-ст Шейница!

Еднофамилна къща в Благоевград победи в летния етап на конкурса

Безспорно, и къщата, и фасада са прекрасни! Чудесният резултат е плод на общия труд между проектанта арх. Стойчо Манов, изпълнителя Малин Гусийски и собственика, заявител в конкурса, г-н Георги Иванов.

За фасадата на къщата е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честито на  целия екип  и щастливците, които ще живеят там!

II място

Със 148 гласа на публиката второ място зае шоколадовата модерна фасада на многофамилна жилищна сграда с гаражи в гр. София, ул. Софроний Врачански 147.

обект 3 – Многофамилна жилищна сграда с гаражи от категория Жилищни сгради - ново строителство

И тук е работил екип от истински професионалисти – архитект е Мирела Стефанова, инвеститор е БГ Проджект ООД, а изпълнител и заявител в конкурса е София Проджект ООД. Използваните материали са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силикатна мазилка.

III място

Трето място, със 129 гласа, зае една много интересна жилищна сграда, която не се вижда често по нашите ширини – къща в село Марково, общ. Родопи.

обект 6, Жилищна сграда - ново строителство, с адрес: с. Марково, общ. Родопи.

Заявител в конкурса е Арбитър EOOД  с талантливия проектант арх. Калоян Калчев. Инвеститор е Лъкшъри Българиан Естейтс EOOД, а изпълнител е Термобилд ЕООД, използвал материалите – интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка от Баумит.

Честито на победителите във великолепната лятна тройка!

И трите фасади се класират за финалния кръг на конкурса през март 2015 г., а един от вас, гласувалите в етап  „лято“, ще спечели награда в томбола!

 

 

 

Споделете: