Еднофамилна къща в село Гърмен е с най-красива „есенна фасада“!

Приключи сезон „Есен“ на конкурса „Фасада на годината 2015“, организиран от Баумит

Сезон Есен на конкурса "Фасада на годината"

Слънце, вятър, дъжд, мъгли, тук-там сняг, но все още не сме облекли най-топличките си дрехи – да, няма съмнение, все още е есен! И точно що-годе високите температури са радост за всички строители, бързащи да довършат започнатите сгради, че новодомците са нетърпеливи – какво винаги, нали? Но фасадите на новите сгради ще видим в пълния им блясък догодина, а сега е време да обявим и победителите в есенния етап на конкурса „Фасада на годината 2015“, организиран от Баумит.

На състезание като на състезание, но победителите винаги са тези, които вие определихте!

Първо място

С 62 гласа от общо 120 гласа на публиката, на челна позиция се класира Обект 6 – златисто-есенната еднофамилна къща в село Гърмен, ул. Втора №1.

1-vo

Изпълнител на фасадата и заявител в конкурса е г-н Суат Мехрем, чиято бригада е изпълнила по фасадата Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Собственик на къщата е г-н Стоян Стругов.

Второ място

На второ място, с 25 гласа на публиката, е къща за гости „Residence house Ruse“, гр. Русе, ул. Васил Априлов № 9.

1
Красивата сграда е проектирана от YGA – Йорданка Георгиева Архитектс, а инвеститорът е фирма Евролинк ООД. Изпълнител и заявител в конкурса е Гипсотехника ООД, които са вложили Баумит топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К1,5.

Трето място

На трето място в есенния етап с 15 гласа на публиката се класира новопостроеният хотел „Импулс Палас“ в град Видин, Северна промишлена зона!

3-to

Проектант на модерната сграда е Славчевпроект с арх. Митко Славчев, инвеститор и заявител в конкурса е фирма Импулс OOД. Изпълнител е фирма Едил ЕООД.

За фасадна топлоизолация проектантите са се спрели на активно дишащата Баумит опънСтар система. Интересното в този обект е майсторското моделиране на ефекта камък, което строителят е постигнал с мазилката Баумит КреативТоп и ефектното покритие Баумит Лазур. Други детайли по фасадата са изпълнени с мазилките Баумит СиликонТоп и МозаикТоп.

Според регламента на състезанието първите три спечелили обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за „Фасада на годината 2015”, което ще се проведе през март 2016 г, отново с жури – вие, приятелите на Баумит. Някоя от тях може да бъде класирана и за участие във втория международен финал на Баумит фасади в Европа – Baumit Life Challenge, който ще се състои през юни 2016 г. в Мадрид!

Очаквайте скоро участниците в следващия етап на конкурса – Зима 2015!

Споделете: