Сграда в старата столица грабна титлата за най-красива фасада на 2014 година!

Журито реши – първото място в конкурса на Баумит „Фасада на годината 2014“ е за жилищна сграда във Велико Търново 

Фасада на годината 2012

Всяко начало рано или късно стига и до своя край – така е в живота, така е и в конкурсите! Неусетно или не съвсем, отмина още една година от конкурса на Баумит!  В оспорвана надпревара за титлата за най-красива и достойна фасада на 2014 година участие взеха 53 фасади, разпределени в 4 сезона, в категории нови и реставрирани жилищни еднофамилни, многофамилни, смесени, административни сгради и хотели.

Единственото условие за участие бе за изпълнението на фасадите им да са използвани строителни материали от Баумит.

Първо място:

Заслужено ще наречем фасадата, победила в конкурса за 2014 г. с 427 от 966 гласа – Търновската Царица!

Журито на конкурса, състоящо се от вас, феновете на Баумит,  определи своя фаворит – Обект 12 от пролетния етап – фамилна жилищна сграда, категория Възстановително строителство, издигаща горда осанка на адрес гр. Велико Търново, ул. Читалищна.

obekt-12Инвеститор на фасадата е д-р Марин Маринов, а изпълнител и заявител в конкурса е фирма „Братекс“ OOД. Използваните материали са Баумит мазилкова система с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честито на фасадата и на всички, работили усилено по изграждането й!

На второ място в големия финал с 222  годишни гласа на публиката се класира Обект 5, който пък победи в зимния етап – семейната къща в гр. София, кв. Казичене, ул. Троянов път №13. Собственост на г-н Борис Велинов, инвеститор и заявител в конкурса.

obekt-5-ka6ta-kv.Kazichane

Проектант на къщата е инж. Светослав Велинов, а изпълнители са майсторите Радо и Митко, които са използвали Про Система с Про контакт топлоизолация и боя за крайно приложение Силикон Колор на Баумит.

Честито на обект 5!

На трето място с 188 годишни гласа застана небезизвестната „Къща със зайчето“, намираща се в гр. Харманли, ул. Васил Левски 76. Заявител в конкурса и инвеститор на къщата е г-н Динко Христов, а проектант е арх. Димитър Стоев.

obekt-5

Използваните материали за създаването на фасадата са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.

Честита награда!

Баумит и ние  честитим победата на трите обекта и на всички инвеститори, проектанти, изпълнители и  в тях! Баумит благодари и за участието на всички 53 фасади в изминалата година на конкурса, както и на гласувалите! Един от вас, дал своята подкрепа, ще бъде награден с подарък в томбола!

Не забравяйте – напук на големия сняг навън, пролетта идва, идват и следващите зелени фасади в първия етап от състезанието за 2015!

Повече информация за продуктите на Баумит можете да намерите на: www.baumit.bg

Споделете: