И победителите в студентския конкурс „Керамичната къща“ на Винербергер са…

Над 40 проекта на бъдещи архитекти участваха в надпреварата тази година

20141216_182624

На официална церемония, която се проведе на 16.12.2014 г. В Изложбената зала на УАСГ – София, бяха обявени победителите в конкурса за студенти по „Архитектура“ от II-ри курс „Керамичната къща“ на Винербергер.

Конкурсът  се организира ежегодно от Винербергер със съдействие на ръководството на УАСГ, а тази година надпреварата бе особено оспорвана, тъй като за участие бяха подадени 43 проекта на различни по тип жилищни, офисни и сгради с обществено предназначение, в които са заложени продукти на компанията.

20141216_182850

След дълго обсъждане, журито с председател  проф. д-р арх. Жеко Тилев, ръководител на Катедра „Технология на архитектурата“ в УАСГ, определи победителите:

Първо място  за своя проект на офис сграда спечели Михаил Дянков.

1-во място

Второто място зае проектът на еднофамилна къща на Златко Янакиев.

2-ро място

Журито определи и специална награда за проекта на Рени Вълканова.

специална награда

Преди церемонията всички студенти и гости гласуваха анонимно за проекта, направил им най-силно впечатление. С техните гласове бе определена наградата на публиката, която получи Росица Калчева за проект за туристически информационен център на Витоша.

20141216_183449

Според инж. Петър Петров – мениджър продажби на „Винербергер“, всички студенти, участвали в конкурса, са спечелили, защото са се запознали отблизо с материалите, които компанията предлага и са натрупали познание, което ще могат да използват в практиката си на бъдещи архитекти.

Повече информация за продуктите на Винербергерwww.wienerberger.bg

Споделете: