„Оргахим“ отбелязва 118 години от създаването си

Кампанията се стреми през тази година да разкрие нови работни места и да разшири пазарния си дял

В първия мартенски ден на годината ръководството на предприятието отчита износ за над 30 държави през последните 15 години по света и най-голям дял от българския пазар.

За миналата година дружеството е произвело над 30 милиона кг. продукция: бои за стени и тавани, за дърво и метал, мазилки и др.

„Оргахим“ е един от флагманите на промишлената традиция в България и ние сме горди да поздравим с годишнината хилядите работили и работещи в нашето предприятие, както и милионите потребители в страната и по света“, каза Момчил Бояджиев – изпълнителен директор на „Оргахим“ АД.

Компанията е амбицирана през тази година да разкрие нови работни места и да разшири пазарния си дял. След 118 години „Оргахим“ продължава да търси най-новите технологии и да прилага най-високите екологични стандарти.

„Оргахим“ АД е създадена през 1901 г. и днес е една от най-големите и иновативни химически компании в Югоизточна Европа. Произвежда 3250 продукта вододисперсионни бои, декоративни мазилки, грунд, емайллак, лакове за дърво, масла, специализирани индустриални продукти и продукти за авторепаратура.

Компанията е лидер на българския пазар в сектор „Тониране“, с близо 300 машини за тониране в цялата страна. Брандове на „Оргахим“ са Наmelekon, Mefisto, Casa Bella, Protecta, Spirit, Timmer и Леко.

 

Споделете: