Иновативна климатична система с висока енергийна ефективност от LG

Multi V IV  подобрява реакцията на ситемите при резки температурни промени

Новата VRF климатична система – Multi V IV на LG е последният модел от успешната серия Multi VНовата VRF климатична система – Multi V IV на LG е последният модел от успешната серия Multi V, използващ инверторна технология, което значително подобрява реакцията на ситемите при резки температурни промени. Той предлага на потребителите водещи в индустрията показатели за енергийна ефективност, намалявайки разходите на електричество.

Системата Multi V IV е снабдена с четири патентовани от LG технологии, както и новата характеристика, Smart Control, която позволява на потребителя да наблюдава и променя настройките на системата  от разстояние. Четирите иновативни решения, които LG предлага на своите клиенти, се отнасят до компресора, топлообменника, маслото и хладилния агент. Multi V IV използва усъвършенствани технологии във всички тези области, с което надминава очакванията на потребителите и с основание можем да кажем, че LG създава нови стандарти в областта на климатичната техника и енергийните решения.

„Изключително горди сме да представим нашето най-ново поколение системи  в областта на климатизацията  – Multi V IV.” каза г-н Петър Митев, ръководител на отдел Климатична техника и енергийни решения в LG Electronics България. „Като VRF система от четвърто поколение, моделът предлага на потребителите несравнима енергийна ефективност и недостижими показатели от конкурентните производители, благодарение на четири нови технологии. Multi V IV може да се похвали с впечатляваща енергийна ефективност и коефициент на трансформация (COP) 5.74. В същото време, системата на LG High Pressure Oil Return (HiPORTM) ефективно решава проблема със загуба на енергия при връщане на маслото в компресора. Като водещ продукт в индустрията, Multi V IV създава нови стандарти предлагащи на нашите клиенти отлични възможности за намаляване на оперативните разходи при максимален комфорт.”

Коефициентът на сезонна енергийна ефективност на Multi V IV достига  максимален ESEER – 7.9. Той е от най-високите  при VRF системите на световния пазар и се постига благодарение на усилията на LG в разработването и внедряването на четирите патентовани от компанията климатични технологии. Намалявайки загубата на енергия в условия на частично натоварване, Multi V IV предлага със средно 22% по-добра енергийна ефективност от своя предшественик, достигайки средногодишен коефициент на трансформация в режим на охлаждане ESEER – 7.35.

Благодарение на технологията HiPORTM коефициентът на трансформация (COP) в режим на отопление се увеличава с 6.7%, а в режим на охлаждане с 5.4%. спрямо педходната генерация Multi V. Новият топлообменник Variable Heat Exchanger Circuit интелигентно избира оптималните нива на отопление и охлаждане, като по този начин подобрява цялостната енергийна ефективност на системата с 15%. В същото време, технологията на LG Active Refrigerant Control автоматично регулира количеството на циркулиращия хладилен агент. Така общата енергийната ефективност се повишава с още 3%. Функцията Smart Oil Return регулира нивото на маслото в реално време при необходимост и намалява енергийните загуби в системата.

 

 

 

Multi V IV предлага усъвършенствани характеристики за по-голямо удобство при ползване. Сред тях е системата Smart Control, която позволява промяната на настройки от разстояние посредством приложение, достъпно за всеки смартфон. Multi V IV може да работи с тръбна инсталация с дължина 1000 м., и за първи път в света , денивелация м/у вътрешнитетела до 40 м.  Ниското тегло на външните тела на системата спестява време и финансови средства за монтаж.

 

Новата климатична система на LG, Multi V IV ще се предлага на българския пазар от 01.11.2013 г.

Споделете: